Robotfűnyíró telepítés

A gyönyörű pázsitnak számos titka van. Ezek közül az egyik, a rendszeres fűnyírás, mely a kert méretétől függően hetente akár 2-4 órát is igénybe vehet. A mai rohanó világban ez rengeteg idő, amit egy robotfűnyíró segítségével könnyedén megspórolhatsz. A robotfűnyírót egyszer kell telepíteni a kertedbe, majd beállítani a szükséges paramétereket és gyakorlatilag készen is vagyunk. ( A telepítés folyamata ennél azért összetettebb és időigényesebb :) ) Innentől a robotfűnyíró automatikusan elindul és akár napi rendszerességgel lenyírja a füvet, így minden nap a frissen vágott gyep illata vár, mikor hazaérsz.

 

Ahhoz, hogy elégedett és boldog robotfűnyíró tulajdonos legyél, elengedhetetlen, hogy a kerted méretéhez, alakjához leginkább illeszkedő robotot válaszd. A robotfűnyíróknak számos tulajdonsága van, amit figyelembe kell venni a kiválasztás során.

Az egyik, ha nem a legfontosabb, hogy mekkora területet képes kezelni a robot. Ezt az értéket minden gyártó kivétel nélkül megadja. Azonban fontos tudni, hogy ez egy maximális érték, amelyet nem ajánlott teljesen kihasználni, ugyanis a robotfűnyírónak ilyenkor "éjjel-nappal" dolgoznia kellene, ami hosszú távon nem tesz jót sem a robotnak, sem a benne található alkatrészeknek. Éppen ezért mindig érdemes a robotot túlméretezni, így számos problémát elkerülhetsz. A kerted alakja, az egyes füves területek elhelyezkedése, de még a dokkoló helye is befolyásolja, hogy mennyivel érdemes túlméretezni a robotot. Például, ha a kertedben sok kisebb füves terület van, melyek összesen mondjuk 500 négyzetmétert tesznek ki, akkor válassz egy olyan robotfűnyírót, ami legalább 6-800 négyzetmétert tud kezelni. Ugyanakkor ha van egy 15x30 méteres téglalap alakú kerted, akkor oda elég lehet egy 500 négyzetméter nyírására képes robot is.

 

Ha ezzel a lépéssel megvagy, akkor jöhetnek az egyéb számodra fontos vagy akár nélkülözhetetlen funkciók. Ilyen lehet például az esőérzékelő, vagy az, hogy mobiltelefonon keresztül tudd vezérelni a robotfűnyíród. 

 

Mint láthatod, sok múlik azon, hogy a megfelelő robotra esik-e a választásod. Ha bizonytalan vagy, netán kérdésed merült fel, vagy segítségre van szükséged, ne habozz, keress minket!

 

Tudásunkat és tapasztalatainkat felhasználva segítünk Neked a megfelelő robotfűnyíró kiválasztásban és annak telepítésében is!

 

Ehhez nem kell mást tenned, mint az alábbi űrlapot a lehető legrészletesebben kitölteni.

 

TIPP!

Megkönnyíted és meggyorsítod a munkánkat, ha az ajánlatkéréshez feltöltesz egy alaprajzot a kertedről. Nem mérnöki rajzokat várunk, csak egy olyan vázlatot, amin láthatjuk a nyírandó területet, annak nagyságát, az azon belül található tereptárgyakat, növényeket valamint az áramforrás pontos helyét is. (A fájl feltöltés mezőben egyszerre csak egy fájl feltöltésére van lehetőség, ha több fájlt szeretnél feltölteni akkor többször kell kitöltened az adatlapot.)   

 

Miben segíthetünk?